Sağlık Haberleri,Bebek Sağlığı,Anne Sağlığı,Güncel Sağlık Haberleri
https://bit.ly/2Q3jBn5

Baş Ağrısı Nedir Sebepleri Nelerdir?

Baş Ağrısı Nedir Sebepleri Nelerdir?

Baş Ağrısı Nedir Sebepleri Nelerdir?

REKLAM ALANI

Genel itibariyle konuya bakıldığında insanların tamamı, yaşamlarının bir zaman diliminde bir kereye mahsus da olsa baş ağrısı yaşamıştır. Baş ağrısı şiddetine göre bireyin yaşam kalitesi etkilenebilir. Şiddetli baş ağrısı çekmiş olan pek çok bireyin günlük aktivitelerini gerçekleştirirken zorluk çektiği de görülür.

Baş Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Baş ağrısı problemlerinin meydana gelmesi, genellikle eşlik eden çeşitli belirtilerle değerlendirilir; ışığa ve sese karşı hassasiyet, kusma, bulantı biçiminde görülür. Pek çok baş ağrısı, çok ciddi rahatsızlıkların neticesi oluşmazken, bazı hallerde acil müdahale gerektiren, yaşamı tehdit eden durumlarda meydana gelebilir.Olası sebepler ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi amacıyla bir nörolog tedavisinden geçmekte fayda olacaktır.

Baş Ağrısının Belirtileri Nelerdir?

  • Kafanın içerisinde doluluk hissinin oluşması ile beraber baş ağrısı, alın bölgesinde ya da şakaklarda oluşan basınç hissi,
  • Omuz, boyun kaslarında hassasiyet durumunun oluşması, ses ve ışığa karşı hassasiyet, gerilim tipi baş ağrısı durumunda, migrende bulunan mide bulantısı, kusma ve görme bozuklukları oluşmaz.

Baş Ağrısı TedaviYöntemleriNelerdir?

Gerilim tipi baş ağrısı durumlarındadoktor aracılığı ile tavsiye edilmiş olunan basit ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ile diğer yöntemler rahatlatıcı, kaydı giderici anti depresanlar kullanılabilir. Bu rahatsızlığın tedavi uygulamalarında psikolojik terapiler ile gevşeme teknikleri de rahatlatır.

Migren tedavisinde kullanılan ilaçlar başta olmak üzere, baş ağrısı atakları esnasında ağrıyı dindiren veya eşlik eden bulantı, kusma, bulguları durdurmada ya da sık gelen baş ağrısı nöbetlerinin sıklığını kontrol etmeye aracılık eder. Migren tedavi uygulamasına yönelik pek çok ilaç vardır.

Baş AğrısınaNeİyiGelir?

  • Eğerki birey, migren atağı geçiriyorsa, alın bölgesine soğuk presler koyabilir.
  • Bir havlu ya da dondurulmuş bir torba alın bölgesine konulabilir, yine aynı şekilde kafada buz kompresi uygulayarak migren ağrısının hafiflemesine yardımcı olunabilir.
  • Eğer ki, küme tipi baş ağrısı mevcut ise yine aynı şekilde soğuk pres ya da karanlık bir ortamda oturma denenebilir.
  • Küme tipi baş ağrılarının tedavi uygulamalarına en etkili olan yöntem ise doktor aracılığı ile önerilmiş olan ilaçların kullanılması ve hastanelerin acil bölümlerinde oksijen verilmesi ile baş ağrısı ile ilgili semptomlar hafifletilebilir.
  • Gerilim tipi bir baş ağrısı mevcut ise, ısıtma pedi ya da sıcak bir havlu kafa arkasını yerleştirilebilir.
  • Sinüslere bağlı bir şekilde meydana gelen baş ağrısı mevcut ise, ağrıyan bölgeye sıcak bir bez konulabilir veya sıcak bir duş da baş ağrısını hafifletebilir.

Baş ağrısı zaman içerisinde geçmiyor ise mutlaka uzman desteği almaya özen gösterin. Doktorunuzun önerdiği tavsiyeleri ve ilaçları da düzenli bir şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Özellikle migren ile nasıl baş çıkılacağını öğrenmeniz daha iyi bir konfora sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Buğra dedi ki:

    Baş ağrısını yaşamayan yoktur. Ama uzun süreli baş ağrısı çeken insanların fazlalığı her geçen gün artıyor. Baş ağrısı için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamakta. Sadece ağrı kesicilerle bunun biraz önüne geçilebiliyor fakat bu da kalıcı bir çözüm sunmuyor. Migren veya sinüzitten kaynaklanan ağrıların tedavisi içinde aynı şekilde ağrı kesiciler ve birkaç alternatif tedavi mevcut. Özellikle sinüzit tedavisi için yaz aylarında denize girip tuzlu sudan dolayı akan sinüzitler sizin ileriki zamanlarda yaşayacağınız ağrıları azaltabiliyor.

  2. sinem dedi ki:

    Eşiminde ara ara gelen hafta da 2 3 kere gerçekleşen baş ağrıları oluyor. Doktor sebep olarak sinüzit demişti. bir dönem papatya çayının buharını çekmişti. iyi gelir gibi olmuştu ama kalıcı bir iyileşme olmuyor sanırım.