Çocuklarda Alerji için Doğal İlaçlar

Çocuklarda Alerji için Doğal İlaçlar
Bahar, sıcak günler, tomurcuklanan ağaçlar ve çiçek açan çiçeklerle yılın harika bir zamanıdır. Aynı zamanda ağaç, çimen ve yabani ot polenlerinin havayı doldurduğu zamandır. Sizin veya çocuklarınızın alerjiniz olması zor olabilir.
Alerji, bağışıklık sisteminin, iltihaplanma ve histamin salınımı ile sonuçlanan aşırı reaksiyonudur. Sonuç, burnunu çekme, hapşırma, tıkanıklık, kaşıntılı gözler, öksürük ve diğer semptomlardır.
Alerjiler için tipik tıbbi tavsiye, alerjenden kaçınmak ve semptomları kontrol etmek için alerji ilacı almaktır. Anti-alerji ilaçlarının çocuklar üzerinde bazı olumsuz etkileri olabilir. Alerjisi olan birçok çocuk, iyileşme olmaksızın yıllarca ilaç kullanıyor.
İyi haber şu ki, çocuklar için doğal alerji tıbbı ve gelecekteki nöbetleri önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirirken ve dengelerken semptomları kontrol etmeye yarayan bütünsel tedaviler var.
İşte 3 Adımlı Yaklaşım:
1. Alerjenlerle Teması Azaltın
Maruz kalmayı olabildiğince azaltın. İç mekan havanız dışarısı kadar kötü olabilir ve birçok alerjen ev tozuna yerleşebilir. İyi bir hava temizleyici, evinizdeki alerjileri tetikleyebilecek parçacıkları temizleyecektir. Sık sık toz alma, yer silme ve vakumlama tozun azaltılmasına yardımcı olur.
2. Belirtileri Giderin
Semptomları hafifletmek için doğal, toksik olmayan takviyeler ve diyet kullanın:
Anti-Enflamatuar Diyet
Çok fazla meyve ve sebze, özellikle koyu yapraklı yeşillikler ve meyveler içeren tam bir gıda diyeti yemek, iltihabı azaltmak için uzun bir yol kat edebilir. En önemlisi, iltihaplı oldukları ve soruna katkıda bulunabilecekleri için şeker, buğday, süt ürünleri ve işlenmiş yiyecekleri ortadan kaldırın.
Bromelain
Bromelain, mukoza zarlarını yatıştıran ve alerjiye bağlı ağrıları azaltan bir anti-enflamatuar enzimdir. Bromelain, kersetin, ısırgan otu ve C vitamini ile kombine edildiğinde ve aç karnına alındığında alerjiler için en etkilidir. Hamilelik sırasında bromelain’den kaçınılmalıdır.
Quercetin
Quercetin, meyve ve sebzelerde bulunan biyoflavanoid ve doğal bir anti-histamindir. Bromelain gibi, ek olarak alındığında güvenli ve etkilidir. Bununla birlikte, hamilelik sırasında quercetin’den kaçınılmalıdır. Doğal olarak quercetin içeren besinler soğan, sarımsak, elma ve kırmızı biberdir.
C vitamini
C vitamini, bağışıklığı artıran güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Hücreleri, alerjik reaksiyonlar sırasında artan serbest radikallerden korur. C vitamini, histamin yıkımını hızlandırabilir ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.
Isırgan otu
Isırgan otu, vücudu temizleyen ve güçlendiren ve proinflamatuar enzimleri ve sikotinleri inhibe eden güvenli, Bahar tonik bir bitkidir. Hamilelik sırasında kaçının.
Yerel Ham Bal
Bölgenizdeki ağaçlardan, çiçeklerden ve bitkilerden yapılan günde birkaç kaşık yerel çiğ bal, bu alerjenlere karşı tolerans geliştirmenize yardımcı olabilir. Normal bal kullanmayın, yerel ve çiğ olmalıdır. Bir yaşın altındaki bebeklere bal verilmemelidir.
Papatya
Papatya, alerjilerden kaşıntıyı gidermeye yardımcı olur. Kaşıntılı gözler için yaklaşık 10 dakika boyunca ıslak bir papatya çayı poşetini gözlerin üzerine koyun.
Burun Sulanması
Burun irrigasyonu mukusu temizler ve sinüsleri açar. Damıtılmış su, ¼ çay kaşığı tuz ve bir yemek çay kaşığı karbonat kullanın.
3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirin ve Dengeleyin
Bağışıklık sistemini kurarak ve dengeleyerek alerjilerin altında yatan temel nedeni tedavi edin. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı daha fazla direnç ve daha az alerjik reaksiyon sağlar.
Bağışıklık fonksiyonunu artırmanın önemli yolları şunlardır:
Probiyotikler
Bağırsak florasını probiyotiklerle optimize etmenin alerjileri önlediği gösterilmiştir. Sağlıklı bir bağırsak bakteri dengesi sağlamak ve bağışıklığı artırmak için probiyotik fermente yiyecekler yiyin veya probiyotik takviyeleri alın.
Omega-3 yağları
Omega-3 yağları anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve bağışıklık fonksiyonu için çok önemlidir. Doktorlar, çocukların 400-500 mg almasını önermektedir.
D3 vitamini
Kandaki yüksek D vitamini seviyesi bağışıklığı güçlendirir ve birçok çocuk D vitamini bakımından yetersizdir. Sağlık örgütleri, çocukların ve yetişkinlerin yeterli D vitamini seviyelerini korumak için 11 kg vücut ağırlığı başına 1.000 IU almalarını önerir.
Yeterli düzeyde D vitaminine ihtiyacınız var.
Bütün gıdalar
Bütün gıdalar, bağışıklık sistemini harekete geçirip desteklerken vücudu besler ve temizler. Çocuğunuzun vitamin, mineral, antioksidan, enzim, amino asit ve diğer besinlerden oluşan tam besin kaynaklarına ihtiyacı vardır. İşlenmiş yiyecekler, şeker ve soda bağışıklık sistemini zayıflatabilir, bu nedenle bu yiyecekleri azaltın veya ortadan kaldırın.
Çocukların sağlıklı büyümesi ve gelişimi için, vitamin çok önemli bir etkendir. Fakat her zaman kimyasal içeren vitaminler kullanılmamalıdır. Doğal takviyelere mutlaka ihtiyaç var.